Facebook

Jak se vyhnout zklamání při hubnutí!

Když se rozhodnete začít s redukcí nadbytečných kilogramů, je potřeba si uvědomit, že štíhlá postava není to nejdůležitější, děláme to především pro své zdraví a proto, abychom se cítili lépe.

Nenechte se zlákat reklamou na hubnutí

Často se obracíme o pomoc k rádoby odborníkům na výživu, necháváme se ovlivňovat různou reklamou na zaručené možnosti rychlého zhubnutí bez omezení v jídle a bez přidání fyzické aktivity. Dáváme si nereálné cíle – zhubnu 20kg za měsíc a podobně.
Bohužel nás to stojí nemalé finanční výdaje a především pak rozčarování, že káva, čaj a různé doplňky stravy na zaručené zhubnutí nefungují.

Reálné cíle při hubnutí

Je potřeba se zamyslet nad reálným cílem a vybrat správnou cestu. Změnit špatné stravovací návyky, přidat vhodnou fyzickou aktivitu doplněnou o správný pitný režim.
Je také vhodné navštívit nutričního terapeuta v seriózním zdravotnickém zařízení, kde Vám rádi poradí.
Důležité si je přitom ověřit, že hovoříte s odborníkem na výživu - s nutričním terapeutem, absolventem několikaletého studia a ne s někým, kdo má pouze kurz zdravé výživy a nazývá se výživový poradce. Často se totiž stává, že výživový poradce nezohlední aktuální zdravotní stav klienta nebo jeho situaci při sestavení jídelníčku a tím může dojít ke zdravotní destabilizaci klienta nebo se nedostaví očekávaný výsledek. Následuje tak zklamání a to nejen ze zbytečně utracených peněz. Pokud se Vám tedy podaří vybrat seriózní zdravotnické zařízení, které má nutričního terapeuta, jste již napůl cesty k úspěchu.

Návštěva u nutričního terapeuta

Návštěva začíná podrobným seznámením s aktuálním zdravotním stavem klienta, jeho rodinnou anamnézou. Sepsáním všech léků a nejlépe ještě se zjištěním základních krevních rozborů jako je cholesterol, glykémie, krevní obraz. Nutriční terapeut zapíše váhu, výšku, věk a tlak klienta. Dle těchto údajů je již možno vypočítat tepovou frekvenci na spalování tuků a vybrat tedy vhodnou sportovní aktivitu a připravit individuální jídelníček dle potřeb klienta. Samozřejmostí je, že jídelníček je připraven dle chuti a pracovního nasazení. Jiný jídelníček je při sedavém zaměstnání, vysoké fyzické aktivitě, popřípadě pokud má klient noční směny.
Je důležité vydržet a nenechat se vtáhnout zpět do ulity pohodlí. Naopak je třeba překonat nechuť a mít pak radost, že se nám povedlo překonat sebe sama. Přeji, ať se Vám podaří uspět.

Pro objednání a další informace více na stránce naší Dietní poradny.

zdroj: Lucie Vaňková, nutriční terapeut, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.